
PACCHERI
2021-10-07Francesca sáfrányos paccheri-je, ricottával töltve, ízletes paradicsom ágyon, articsókával
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
24 PGI Gragnano Paccheri | 4 articsóka |
200g friss ricotta | 40g PDO Ragusano sajt |
4 közepes paradicsom | 50g újhagyma |
1 gerezd fokhagyma | ízlés szerint sáfrány |
ízlés szerint friss zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, majoranna) | extraszűz olívaolaj |
só | bors |
ELKÉSZÍTÉS:
- Tisztítsuk meg az articsókát, szedjük le a külső, kemény leveleket, majd vágjuk le a szárát, a belső részt pedig kapargassuk ki.
- Négy részre vágjuk az articsókát, hideg vízbe rakjuk, citromot teszünk hozzá, majd felrakjuk közepes lángra. Addig főzzük, amíg az articsóka puha nem lesz.
- Ha megfőtt, leszűrjük és két részre osztjuk. Egyik felét addig turmixoljuk, amíg sima, homogén állagot nem kapunk.
- Ezt az articsóka pürét összekeverjük a ricottával, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a Ragusano sajtot.
- Egy kis tálba öntsünk egy kanál forró vizet és tegyük bele a sáfrány bibéket. Hagyjuk, hogy kiengedje a színét.
- E közben a paradicsomot hámozzuk meg és készítsünk belőle egy concassè-t. Kevés olivát öntsünk a serpenyőbe, erre mehet rá a fokhagyma és a paradicsom, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.
- Közben egy másik serpenyőben az újhagymát és az aldentére főzött paccherit tegyük az olajra a feloldódott sáfránnyal. Fontos, hogy nem szabad lemosni a tésztát, a vízből egyből mehet a serpenyőbe.
- A ricottás keveréket rakjuk mikróba, hogy meleg legyen, és töltsük meg vele a paccheri tésztákat.
- Tálalásnál rendezzük a tésztákat a tál közepére, köré a paradicsom concassè-t, díszítsük a maradék párolt articsókával és zöldfűszerekkel.
KÖZEPES NEHÉZSÉGŰ
50 PERC