
FARFALLE
2022-01-26Farfalle kagylóval és sáfránnyal (Francesca kedvence)
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
350g PGI Gragnano Farfalle | 600g kagyló |
1 csomag sáfrány | 1 gerezd folhagyma |
Petrezselyem | extra szűz olivaolaj |
só |
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy nagy serpenyőben, olajon futtasuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a kagylót és fedjük le. Addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak.
- Ha esetleg akad olyan, amelyik nyílt ki, azt dobjuk ki, nem jó. A héjakat eltávolítjuk, de a kagylókat visszahelyezzük a szószba.
- Bőséges, sós vízben főzzük ki a PGI Gragnano Farfalle-t, míg el nem érjük az al dente állagot.
- A főzővízből egyenes a kagylós serpenyőbe szedjük, megszórjuk rengeteg petrezselyemmel, és egy kis citromot is tálalunk mellé.
könnyű
30 PERC