GNOCCHI SARDI
2022-01-26Gnocchi Sardi pirított sertéshússal és Pecorino di Fossa sajttal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
| 320g Gragnano Gnocchi Sardi | 300g sertéshús |
| 300g Pecorino di Fossa sajt | 800g hámozott paradicsom |
| 1 fej hagyma | 2 babérlevél |
| olívaolaj | só |
| bors |
ELKÉSZÍTÉS:
- A sertéshúst felkockázzuk és magas lángon körbepirítjuk, majd félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, majd visszarakjuk rá a körbepirított, felkockázott sertéshúst és a paradicsomot.
- Alacsony lángon, úgymond egy olaszos „pörköltet” főzünk belőle.
- A PGI Gragnano Gnocchi Sardi tésztát bőséges, sós vízben al dentére főzzük.
- Kicsit lecsepegtetjük és a kész raguhoz adjuk, összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, a végén megszórjuk a Pecorinóval.
könnyű
60 PERC