
PENNE MEZZANI RIGATE
2022-01-26Penne Mezzani Rigate koktélparadicsommal és friss bazsalikommal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
380g Penne Mezzani Rigate | 500g koktélparadicsom |
1 gerezd fokhagyma | friss bazsalikom |
extra szűz olívaolaj | só |
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát.
- Mossuk meg a koktélparadicsomot és nyomkodjuk össze a kezünkkel, egyenesen bele a serpenyőbe.
- Ízlés szerint sózzuk, fedjük le és nagy lángon, olykor megkeverve főzzük, amíg a paradicsom megfonnyad.
- Közben a tésztát sós, bő vízben megfőzzük. Megkóstoljuk, ha al dente, egyből a serpenyőben lévő paradicsomra szedjük.
- Az egészet egy kicsit összeforgatjuk, s a tűzről levéve friss bazsalikommal tálaljuk.
könnyű
30 PERC