
SPAGHETTI LUNGHI
2022-01-26Spaghetti lunghi San Marzano paradicsommal, pecorinoval és bazsalikommal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
380g Spaghetti Lunghi di Gragnano IGP | 400g San Marzano paradicsom |
1 gerezd fokhagyma | 40g újhagyma |
60g pecorino | bazsalikom |
extra szűz olívaolaj | só |
bors |
ELKÉSZÍTÉS:
- Öntsük az olajat egy serpenyőbe és adjuk hozzá a fokhagymás és az újhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük 15 percig.
- Közben főzzük meg a Spaghetti Lunghi di Gragnano IGP tésztát. Természetesen a megfelelő állag most is az al dente.
- A tésztát amint kész, egyből hozzáadhatjuk a paradicsomszószhoz. Nem kell lemosni, mert így sokkal több szószt képest majd magábaszívni, arról nem beszélve, hogy a főzővíz íze is hozzáad a kész étel élvezetéhez.
- A tetejét megszórjuk pecorinoval és bazsalikommal.
Könnyű
20 PERC