
SPAGHETTINI
2022-01-26Spaghettini citrommal, borssal és Provolone sajttal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
380g Gragnano Spaghettini | 4 bio citrom |
700 ml víz | 130g PDO Provolone sajt |
500g citromhéj | extra szűz olívaolaj |
ízlés szerint bors |
ELKÉSZÍTÉS:
- Mossuk meg a citromokat és hámozzuk meg zöldséghámozóval.
- A citrom húsát tegyük bele a 700ml vízbe és hagyjuk ázni egy éjszakát, mert később ebben a citromos vízben fogjuk főzni a tésztát.
- A lehámozott héjat óvatosan mossuk meg, szárítsuk le, majd tegyük egy tepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Tegyük a sütőbe, ahol 60 fokon, 12 órán át szárítjuk.
- A kiszáradt citromhéjat porrá őröljük és egy finom szitán átszitáljuk.
- Forraljuk fel a serpenyőben a citromos vizet, adjunk egy kevés extra szűz olivaolajat, majd öntsük rá a tésztát.
- Rázogatva (nem keverve!) addig főzzük, míg a spaghettini fogravaló nem lesz.
- A tűzről levéve Provolone pelyhekkel, borssal és a korábban elkészített citromporral tálaljuk.
Haladó szint
45 PERC