
TROTTOLE
2022-01-26Trottole paradicsommal és ricottával
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
400g PGI Gragnano Trottole | 450g Lampadina paradicsom Sorrento partjáról |
250g ricotta | 1 gerezd fokhagyma |
bazsalikom | extra szűz olívaolaj |
só | bors |
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, nem hevítünk.
- A fokhagymát most csak az íze miatt fogjuk használni, ezért szükségtelen felaprítani, csupán egyet rácsapunk, majd az olajra dobjuk.
- Amikor az olaj átvette a fokhagyma aromáját, eltávolítjuk azt, és mehet a serpenyőbe a lampadina paradicsom.
- Ízesítsük sóval és borssal, majd alacsony lángon főzzük pár percig.
- A ricottát egy edényben alaposan összetörjük, krémesítjük egy villával.
- Bő, sós vízben főzzük ki a PGI Gragnano Trottole-t. Amikor al dente, szedjük a paradicsomos sugo-ra, adjuk hozzá a ricottát, borsozzuk és alaposan rázzuk össze, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a tésztát ez a krémes és gazdag szósz.
- Ennyi! Már tálalható is.
KÖZEPES NEHÉZSÉGŰ
50 PERC