
PENNETTE RIGATE
2023-05-27Pennette Rigate kis paradicsomos húsgombócokkal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
380 g Di Martino Pennette Rigate | 800 g paradicsomszósz |
250g darált marhahús | 1 gerezd fokhagyma |
50 g kenyérmorzsa | 4 evőkanál extraszűz olívaolaj |
30 g reszelt Parmigiano Reggiano | Bazsalikom ízlés szerint |
só |
ELKÉSZÍTÉS:
Rakd egy tálba a darált húst, a tojást, egy kanál reszelt parmezánt, egy csipetnyi sót, valamint a beáztatott és apróra tört kenyérmorzsát, aztán kézzel gyúrd össze ezeket, hogy egy homogén masszát kapj. Formálj belőle kis húsgombócokat, és tedd őket félre.
Egy serpenyőben pirítsd aranybarnára a fokhagymát az olajon, majd
vedd ki a fokhagymát. Öntsd a serpenyőbe a paradicsomszószt, és főzd magas hőfokon kb. 15 percig. Add hozzá a húsgombócokat és egy kis bazsalikomot, aztán főzd alacsony hőfokon még 15 percig.
Főzd a tésztát sós, bő vízben al dentére (közepesen keményre,
roppanósra), aztán szűrd le, és keverd össze a szósszal. Tálald parmezánnal és friss bazsalikommal.
Táplálkozási tippek
Ez a színes és egészséges tál többféle olyan összetevőt tartalmaz, amely fontos a testünk számára. A tintahal omega 3-at tartalmaz, amely elősegíti az idegrendszer fejlődését, és segít szabályozni a koleszterinszintedet.
A borsó vitaminokat, ásványi sókat és rostokat tartalmaz.
Ezeknek alacsony a glikémiás indexük, amely a lassú és al dente főzés eredményeként még tovább csökken. A hagyma, mely vízhajtó hatású és antioxidánsokban gazdag, hozzájárul a vércukorszint szabályozásához. A parmezán fehérjét és kálciumot tartalmaz, mely erősíti a gyermekek csontjait és fogait.
Haladó szint
45 PERC