
STIVALETTINI
2023-05-27STIVALETTINI borsókrémmel és tintahallal
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 350 g Di Martino Stivalettini
- 400 g borsó
- 1 vöröshagyma
- 4 kis tintahal
- 30 g reszelt Parmigiano Reggiano
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- Bazsalikom ízlés szerint
- Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS 4 SZEMÉLYRE:
- Öntsd egy serpenyőbe az olajat, és pirítsd aranybarnára a kockára vágott vöröshagymát.
- Öntsd bele a borsót és 2 pohár forró vizet, főzd alacsony hőfokon 15 percig.
- Rakd turmixgépbe néhány bazsalikomlevéllel, egy csipetnyi sóval és egy kevés sajttal, majd turmixolás után rakd félre.
- Egy serpenyőben pirítsd meg a tintahalakat, aztán adj hozzá egy kis sót és vágd karikákra.
- Főzd a Stivalettini tésztát al dentére (közepesen keményre, roppanósra) sós, bő vízben, aztán szűrd le, és keverd össze a borsókrémmel.
- Tálald a tésztát, és díszítsd a tintahalkarikákkal és friss olívaolajjal.
Táplálkozási tippek
Ez a színes és egészséges tál többféle olyan összetevőt tartalmaz, amely fontos a testünk számára. A tintahal omega 3-at tartalmaz, amely elősegíti az idegrendszer fejlődését, és segít szabályozni a koleszterinszintedet.
A borsó vitaminokat, ásványi sókat és rostokat tartalmaz.
Ezeknek alacsony a glikémiás indexük, amely a lassú és al dente főzés eredményeként még tovább csökken. A hagyma, mely vízhajtó hatású és antioxidánsokban gazdag, hozzájárul a vércukorszint szabályozásához. A parmezán fehérjét és kálciumot tartalmaz, mely erősíti a gyermekek csontjait és fogait.
Haladó szint
45 PERC