
ORZO
2023-05-29Orzo mediterrán stílusban
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 380 g Di Martino Orzo
- 20 darab koktélparadicsom
- 350 g tonhalkonzerv natúr lében
- 15 fekete és zöld magozott olívabogyó
- 30 g kukorica
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- Bazsalikom ízlés szerint
- Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS 4 SZEMÉLYRE:
- Egy nagy tálban keverd össze a tonhalat, a négy részbe vágott paradicsomokat, a felszeletelt olívabogyókat, a kukoricát és az olajat,
majd tedd félre ezeket. - Főzd meg az orzo tésztát al dentére (közepesen keményre, roppanósra) sós bő vízben, majd szűrd le.
- Öntsd a tésztát a tálba, és keverd össze a többi hozzávalóval. Ha szükséges, adj hozzá sót.
- Amint langyosra hűl, tálald, és díszítsd néhány bazsalikomlevéllel.
Táplálkozási tippek
Ez a recept sok magas tápértékű összetevőből készül. A tonhal olyan zsírokat tartalmaz, amelyek
elősegítik az idegrendszer fejlődését, egyaránt gazdag zsírban és vízben oldódó vitaminokban, és nagy mennyiségű magas biológiai értékű fehérjéket tartalmaz. Mind a zöld, mind a fekete olíva alacsony glikémiás indexű, és olajsavat tartalmaz, mely erőteljes antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással
rendelkezik.
A paradicsom alacsony cukortartalmú, ellenben ásványi sókban, C vitaminban és káliumban, valamint béta-karotinban gazdag, mely erős antioxidáns, illetve foszfort, C és K vitamint és likopint tartalmaz.
Haladó szint
45 PERC