
SÜLT SPAGHETTI OMLETT
2023-05-29Sült spaghetti omlett
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 380 g Di Martino Spaghetti
- 250 g kockára vágott sonka, lehetőleg polifoszfát
(tartósítószer)-mentes - 40 g reszelt Parmigiano Reggiano
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 300 g hámozott paradicsom
- 5 tojás
- Egy gerezd fokhagyma
- Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS 4 SZEMÉLYRE:
- Főzd meg a spaghettit al dentére (közepesen keményre, roppanósra)
sós, bő vízben, aztán szűrd le és rakd félre. - Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a sajtot és a sonkát, és keverd össze mindezeket a tésztával.
- Egy tűzálló edény aljára rakj sütőpapírt, és olajozd meg.
- Öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd 180 °Con, míg aranyszínűre sül.
- Ezalatt egy serpenyőben pirítsd aranybarnára
a fokhagymát az olajban, majd vedd ki a fokhagymát. - Töltsd bele a paradicsomot, adj hozzá egy kevés sót, és főzd magas hőfokon 15 percig.
- Vedd ki a spaghetti omlettet a sütőből, vágd ki ételgyűrűvel (pogácsaszaggatóval), majd díszítsd egy kanál paradicsomszósszal
tálaláskor.
Táplálkozási tippek
Ebben a receptben a spaghetti, mint egy hosszú tészta forma, lassan kerül emésztésre, így alacsonyabb
a glikémiás indexe, amely az al dente főzésnek köszönhetően még tovább csökken. A tojás antioxidáns hatású ásványi anyagokat tartalmaz, valamint B3 vitamint,
amely az idegrendszer funkcióit javítja. A paradicsom E vitaminban gazdag, illetve likopint tartalmaz, amely erőteljes antioxidáns. Végül pedig a sonka különféle vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, például cinket, amely növekedésserkentő, és ezt az ételt táplálóvá teszi gyermekek és tinédzserek számára.
Haladó szint
45 PERC