
TAVASZI FARFALLE
2023-05-29Tavaszi farfalle
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 380 g Di Martino Farfalle
- 40 g Parmigiano Reggiano
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 300 g borsó
- 250 g kockára vágott sonka, lehetőleg
- polifoszfát (tartósítószer)-mentes
- 2 szál újhagyma
- 40 g kukorica
- Bazsalikom ízlés szerint
- Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS 4 SZEMÉLYRE:
- Egy serpenyőben enyhén pirítsd meg az olajon a kis darabkákra vágott újhagymát.
- Add hozzá a borsót, önts bele egy pohár forró vizet, és főzd magas hőfokon 15 percig. Sózd meg, és tedd félre egy nagy tálban.
- Eközben főzd meg a tésztát al dentére (közepesen keményre, roppanósra) sós, bő vízben, és szűrd le.
- Amint a borsó langyosra hűl, add hozzá a sonkát, kukoricát, a sajtot és a tésztát, önts hozzá egy kis friss olajat, és jól keverd össze.
- Díszítsd néhány bazsalikomlevéllel, és azonnal tálald.
Táplálkozási tippek
Ez a nyárias és színes recept energiát, nagy mennyiségű vitamint és ásványi sókat biztosít, hasznos arra, hogy ne dehidratálódj a forró időszak során, így még egy strandon töltött napra is tökéletes választás. A kukorica könnyen emészthető és rostokban gazdag, így támogatja az emésztőrendszeredet. A borsó könnyű és emészthető, C és E vitamint, cinket és polifenolt tartalmaz, amelyek erősítik az immunvédelmet. A parmezánforgács fehérjét és kálciumot biztosít, amelyek szükségesek a csontok erősítésére. Végül pedig a sonka nátriumot, káliumot, vasat és foszfort tartalmaz, illetve nagy mennyiségű B vitamint biztosít.
Haladó szint
45 PERC