FRANCESCA AJÁNLJA

Home / FRANCESCA AJÁNLJA

A spagetti (olaszul: spaghetti) hosszú, vékony tésztaféle. Az olasz konyha tipikus étele.

Sokféleképp felhasználható, népszerű és az egész nyugati kultúrában elterjedt. A spagetti az olasz spaghetto szó többes számából származik, amely a „spago” kicsinyítőképzős alakja. Jelentése: „vékony húr”.

A „spagetti” szó nyelvileg „kicsi húroknak” is fordítható. A spaghettinit (vékony spagettit) kevesebb ideig kell főzni, mint a rendes spagettit. Létezik azonban a spaghettoni (vastag spagetti) is, amely főzési ideje hosszabb.

A spagetti mindhárom típusa hosszabb, mint a többi körprofilú tésztáé, amilyen például a vermicelli (cérnametélt) is.

A spagettitésztát forrásban lévő sós vízben „al dente”-re főzzük, ami azt jelenti, hogy a tészta belseje még kemény. Főzés után leszűrjük, jól lecsepegtetjük és azonnal a mártáshoz adjuk.

Back to Top
Kosárba rakva
Kosár
Bezárás

Nincsenek termékek a kosárban.