Történetünk

Home / Történetünk

Ahol a tészta születik – A gyár

A gyárat 1912-ben alapították Gragnanóban, két nagy olasz kikötő, Nápoly és Salerno között félúton található kis városban, mindkét kikötő csupán 15 mérföldnyire helyezkedik el Gragnanótól. Ez a történelmi  gyár továbbra is teljes egészében még mindíg a Di Martino család tulajdonában van, és mára már a harmadik generáció viszi tovább a tradíciót és a gyártást.

A gyár helyszínének kiválasztásánál két fő szempont  támasztotta alá: egyrészt Gragnano mindig is Olaszország történelmi központja volt a tészta előállítása szempontjából, másrészt a hely logisztikája tökéletes volt a termék tengerentúli exportjára.

Gragnano mindig nagyon híres volt Olaszországban és külföldön a tészta miatt, mert Olaszországban ez az egyetlen hely, ahol a #mediterrán étrendnek ez az alapanyaga 500 éves múltra visszatekintő ipari történelemmel rendelkezik. Ez a termékelőállítás természetes, tökéletes feltételeinek volt köszönhető, mivel a terméket 1950-ig a szabad ég alatt szárították, a város éghajlata nagyon stabil és enyhe, és a hőmérséklet egész évben alig változik.

A várost a Római Birodalom idején alapította egy Gens Grania nevű búzakereskedő család (a Grania latinul búzát jelentett), amely itt indította el vállalkozását a hegyek és a vízimalmok jelenléte miatt, valamint a közeli Pompei városban. Igy kijelenthetjük, hogy több mint 2000 éve foglalkozik a város a búzával, a tésztával és külföldi kereskedelemmel. A Di Martino társaság elsőként lépte át a tésztájával a Panama-csatornát 1915-ben, és ezüst érmét adtak ki ennek az eseménynek az emlékére. Ezt követően a tésztagyár történetét a fejlődés és a siker jellemzi. Ennek most már mi is részesei vagyunk!

Back to Top
Kosárba rakva
Kosár
Bezárás

Nincsenek termékek a kosárban.