Készleten
A Di Martino IGP Gragnano orecchiette apró, fül alakú tésztaformák, amelyek Pugliában hagyományosak. Ezeket a formákat hagyományosan kézzel sodorják, itt azonban egy speciális, baresina nevű gépet használnak a finom forma megismétlésére. Édes paradicsommártással, ricottával vagy friarielli brokkolival tálaljuk.
A Dolce and Gabbana együttműködött az olasz Pastificio Di Martino tésztakészítő céggel, hogy a legfinomabb tésztákhoz feltűnő mediterrán csomagolást alkossanak. A tészta az olasz kiválóságot élénk színekkel, szimbólumokkal és az országhoz kapcsolódó képekkel ünnepli, és gyönyörű ajándék, vagy az Ön és a konyhája számára készült csemege.
A Pastificio Di Martinóról
A Pastificio Di Martino székhelye a Vezúvtól délre fekvő Gragnano városában található, amely híres a tésztakészítés történelméről. A gragnanói tészták OFJ minősítéssel rendelkeznek (oltalom alatt álló földrajzi jelzés – olaszul IGP).
A Pastificio Di Martino 100% durumbúzadarát használ, amelyet a Forma folyó tiszta forrásvizével kevernek a tészta előállításához. Minden egyes formát bronzszerszámmal vágnak, és lassan szárítanak, hogy a keményítő- és fehérjetartalom megmaradjon, ami jellegzetes halvány színt, nagy szilárdságot és durva textúrát kölcsönöz a tésztának.
2.890 Ft